Pet Care

For at sikre et godt velbefindende og en høj livskvalitet er det vigtigt, at du vælger foder, der passer til din hund eller kats nuværende livssituation - få mere viden her.  

Killinger

Når killingerne er 4-5 uger gamle, kan de gradvist begynde at få killingefoder. Killingefoderet anvendes indtil katten er voksen i 12 måneders alderen.

Voksne katte

Til voksne katte med masser af energi og et højt aktivitetsniveau anbefaler vi Go Care Complete  eller Go Care Royal Active.    

Steriliserede/kastrerede katte

Når man lader sin kat sterilisere, sker der nogle ændringer i kroppen. En af disse ændringer er en ændring af stofskiftet, der medfører, at din kat ikke længere  vil kunne forbrænde samme mængde energi som tidligere - den vil altså tage på, hvis du fortsætter med at fodre den som før og den har det samme aktivitetsniveau som tidligere.

Mange katte bliver desuden mindre fysisk aktive. Din kat har derfor efter sterilisation brug for en mere kalorie-let livsstil. Vi anbefaler Go Care Royal Weight Control/Sterilized - så din kat forbliver slank og sund efter  indgrebet og dermed har en god livskvalitet og et godt velbefindende.  

Senior katte

Katten betragtes som en senior kat, når den er ca. 8 år gammel. Når katten bliver ældre, falder dens aktivitetsniveau og dermed behovet for energi. Dvs. at foderet skal indeholde mindre energi eller sikre en fortsat høj forbrænding for at være med til at sikre, at katten ikke bliver overvægtig på sine gamle dage. 

Go Care Royal til senior katte indeholder L-carnitin. L-carnitin er en aminosyre, der findes naturligt i bl.a. kød. Det siges, at L-carnitin medvirker til at øge fedtforbrændingen i kroppen. 

Hundehvalpe

Hundehvalpe vokser rigtig hurtigt. Faktisk vokser og udvikler de sig ligeså meget på et år,  som et menneske barn gør på 14 år. En så hurtig vækst og udvikling kræver sit. Go Care hvalpefoder kan derfor med rette også betegnes som "vækstfoder". Foderet er nøje afbalanceret, således, at hvalpen har den bedst mulige chance for optimal vækst og knogleudvikling. 

Man skal bruge hvalpefoder, indtil hvalpens knogler er ca. 90 % færdigudviklede. Det er i dette tidsrum, knogler og muskler udvikles. Dette tidspunkt indtræffer normalt på et tidspunkt mellem 6 og 12 måneder, dog ofte senere for hvalpe af gigantracerne. Derefter anbefaler vi at bruge et afbalanceret fuldfoder til voksne hunde.  

Voksne aktive hunde

Nogle hunde er meget aktive og skal ofte være klar til krævende udfordringer. Det kan være jagt-, politi-, spor- og slædehunde. Store fysiske præstationer stiller krav til foderet, der skal indeholde masser af energi, så hunden kan stå distancen og yde sit allerbedste. Til disse hunde anbefaler vi Go Care Active eller Go Care Royal Active. Husk at vælge et mindre energirigt foder i perioder med lavere aktivitet.  

Voksne hunde med et almindeligt aktivitetsniveau

Nogle hunde er helt almindelige medlemmer af en aktiv familie og får et par timers motion om dagen i form af herlige gå- og løbeture og lege sammen med deres ejere.  Til disse hunde anbefaler vi Go Care eller Go Care Royal Complete, der sikrer, at hunden har energi til at være en del af et aktivt og sjovt familieliv.

Voksne hunde med et moderat aktivitetsniveau

Nogle hunde er helt almindelige medlemmer af en knapt så aktiv familie og får derfor ikke så meget motion. Til disse hunde anbefaler vi en lidt mere kalorie-let livsstil, så hunden ikke bliver for tyk og stadig har lyst og energi til at deltage i familiens aktiviteter. Her er Go Care Dinner eller Go Care Weight Control et godt valg.

Senior hunde

Når hunden bliver ældre og gammel, har den ikke længere så meget energi, og måske bliver leddene lidt stive. For at sikre at hunden får en god alderdom uden skavanker i form af overvægt og stive led relateret til alder tilbyder vi Go Care Senior og Go Care Royal Senior. Her er kalorieindholdet afstemt efter hundens alder og aktivitetsniveau og der er tilsat glucosamin og chondroitin til opretholdelse af smidige led, så hunden fortsat trives og nyder de daglige motionsture.   

Hvornår din hund bliver senior afhænger af race og vægt. Man kan altså ikke sige, at når en hund har nået en vis alder, så er den gammel. 

Voksne overvægtige hunde

Hvis din hund har lidt for meget på sidebenene, så anbefaler vi Go Care Royal Weight Reduction. Du behøver ikke at veje hverken din hund eller kat for at vide, om den er overvægtig. Du kan lægge en flad hånd henover ribbenene. Hvis du tydeligt kan mærke dem, så er din ven ikke spor for tyk.

Der bliver desværre flere og flere overvægtige hunde. Det er synd og skam for en normal vægt er en vigtig for-udsætning for en god livskvalitet og et godt velbefindende.

Vi anbefaler, at du med regelmæssige mellemrum undersøger din hund eller kat og om nødvendigt anvender et slankefoder / foder med reduceret kalorieindhold, indtil idealvægten er opnået.

Lad være med at lade stå til - det har din firbenede ven ikke fortjent. Du opnår hurtige resultater, hvis du sam-tidig stille og roligt intensiverer den daglige motion.     

Voksne steriliserede/kastrerede hunde

Når man lader sin hund sterilisere/kastrere, sker der nogle ændringer i kroppen. En af disse ændringer er en ændring af stofskiftet, der medfører, at din hund ikke længere vil kunne forbrænde samme mængde energi som tidligere - den vil altså tage på, hvis du fortsætter med at fodre den som før og holder det samme aktivitets-
niveau som tidligere.

Din hund eller kat har efter sterilisation brug for en mere kalorie-let livsstil.

Go Care tilbyder Weight Control til hunde, der er steriliserede. Kalorieindholdet er lavere end i de øvrige vari-anter og kan derfor også fint anvendes til hunde, der ikke er steriliserede eller gamle, men har et behov for færre kalorier for at kunne holde vægten nede. 

Voksne hunde med allergi/intolerance og anden overfølsomhed relateret til ernæring

Mange hunde lider af ernæringsrelaterede allergier, intolerancer og overfølsomhed.  Det er synd for hunden, da sådan en tilstand er med til at forringe dens livsglæde.

Vi tilbyder derfor varianten Contra Allergy/Sensitive, der er et skånsomt foder, som kan anbefales til hunde med allergier, intolerancer og andre overfølsomheder relateret til ernæring. Du vil kunne se om foderet virker i løbet af 3-8 uger. Hvis symptomerne forsvinder, kan du anvende foderet tidsubegrænset og dermed sikre din hund en bedre livskvalitet.