Feed Care

Fodring

Go Care anbefaler, at du fodrer i henhold til produktets fodringsvejledning på emballagen.

Killinger og hvalpe fodres ad libitum 3-5 gange dagligt.

Til voksne katte og hunde kan du vælge at dele den anførte daglige mængde i to måltider.

Vores fodringsvejledninger er - som ordet siger - en vejledning. Det kan være, at din
hund eller kat spiser mere eller mindre. Det afhænger bl.a. af race, aktivitetsniveau og alder. Du kan derfor variere fodermængden op eller ned med op til 25 %.   

Vi anbefaler, at du fjerner skål med evt. foderrester efter hvert måltid. Husk altid at servere foderet i en ren skål. 

Vand

Du skal naturligvis også huske, at både hunde og katte altid skal have adgang til en skål frisk vand, så du skal lade vandskålen stå og udskifte vandet efter hvert måltid, så du sikrer, at vandet altid er rent. Vand er rigtig vigtig for et godt velbefindende.    

Foderskifte

Uanset om du skifter fra en variant til en anden i Go Care sortimentet, eller om du skifter fra et mærke til et andet, så skal du huske at skifte gradvist.  Det betyder, at du skal blande dit gamle foder med dit nye foder over en periode på ca. en uge, hvor du gradvist øger mængden af det nye foder. På den måde vænner hundens eller kattens mave og tarmsystem sig til det nye foder. Hunden eller katten skal også vænne sig til det nye foders smag og konsistens. 

Fuldfoder

Alle varianter i Go Care er fuldfoder. Betegnelsen fuldfoder er defineret ved lov og betyder, at der er krav til foderets sammensætning. Foderet skal kunne opfylde hundens eller kattens daglige ernæringsbehov 100 %.

Når du anvender fuldfoder, skal du ikke anvende andet. Hvis du alligevel en gang imellem serverer snacks for din hund eller kat i form af kiks eller andet, så skal du huske at fratrække en tilsvarende kaloriemængde, når du serverer fuldkost, for ellers risikerer du, at din firbenede ven bliver for tyk.   

Diætetisk fuldfoder

Go Care Royal serien omfatter to varianter, som betegnes diætetisk fuldfoder. Det er
varianterne Weight Reduction og Contra Allergy/Sensitive.

Diætetisk foder er defineret ved EU-lov. Det betyder bl.a., at foderet skal være sammensat, så det opfylder visse lovgivningsmæssige krav om f.eks. at have en terapeutisk effekt uden at indeholde medicin. Derudover er diætetisk foder nøje afbalanceret, så hundens daglige ernæringsbehov er dækket 100 %.  

Vi anbefaler, at du altid konsulterer en dyrlæge, inden du begynder at anvende diætetisk foder. Det gør vi fordi, der kan være andre årsager end de ernæringsmæssige til f.eks. overvægt og allergi.